Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 31 octombrie 2013

Recenzie: Fantoma de pe lac

Am aceasta carte in biblioteca inca din septembrie, de la Strada de C'Arte si am terminat-o saptamana trecuta, insa mi s-a parut ca Halloween-ul e ocazia perfecta sa va povestesc despre roman pentru ca, dupa cum spuneam si atunci cand l-am prezentat prima data, e genul de carte care iti da fiori reci pe sira spinarii.

Povestea:
Ashley White este o scriitoare care tocmai s-a despartit de prietenul ei si in incercarea de a-si pune ordine in viata, se instaleaza in cabana ei din Spearmint Lake, un orasel in aparenta linistit, insa care are propria fantoma. Frank Stanton a fost un politist local indragit de toata lumea, care a fost ucis, crima fiind inca neelucidata.
Bantuita la randul ei de un misterios sunet al apei si de presimtiri negre, scapand la mustata de un sofer beat si de amicul sau violent, salvand o femeie care fusese impuscata in cimitir si captivata de povestea fantomei orasului, Ashley va incerca sa faca ordine in itele incurcate ale misterelor din Spearmint Lake. Si, cu putin noroc, viata o va rasplati scotandu-i in cale o noua iubire.

Parerea mea:
Sunt atatea mistere pe centimetru patrat de pagina scrisa incat ai senzatia ca esti in mijlocul unui montaigne-rousse si ca finalul cursei nu va fi nici pe departe fericit, deoarece presimtirile intunecate ale lui Ashely ti se transmit fara sa vrei. Insa in final, toate lucrurile au legatura intre ele si se aseaza la locul lor ca un puzzle, asa ca pe langa horror si romance, cartea are si un aer politist.

Ashely este cea care spune povestea, jucand si rol de narator, astfel incat esti atras in poveste, ajungi sa faci parte din ea si sa ti se para, pentru cateva ore, ca misterele din Spearmint Lake sunt mult mai reale decat ceea ce ti se intampla tie. In plus, mi s-a parut interesant faptul ca toata povestea se desfasoara in mijlocul unei veri innabusitoare, punctate ocazional de furtuni puternice, insa rareori atmosfera insorita e potrivita cu sentimentul de teama. Totusi, de data aceasta contrastul creeaza o senzatie deosebita si interesanta.

Asadar nu-mi ramane decat sa va urez spor la citit si Halloween...de groaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.