Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 9 octombrie 2013

Recenzie: Viitorul nostru

Am castigat cartea la un concurs organizat de Shauki, caruia ii multumesc pentru ca mi-a oferit ocazia sa citesc acest roman care mi-a descretit fruntea dupa o saptamana lunga, dar m-a si pus pe ganduri.

1://Povestea:
In 1996, Emma primeste cadou de la tatal ei un calculator. In plus, Josh, vecinul ei si cel care pana de curand ii era prieten nedespariti ii ofera un CD cu care sa se poata conecta la Internet. Zis si facut, doar ca in loc de AOL (America Online), Emma se conecteaza la propria pagina de Facebook... Dar Facebook-ul inca nu exista, iar profilul pe care il vede ea este cel pe care il va avea peste 15 ani.
Astfel, Emma si Josh au acces la o parte a viitorului lor, deducand din putinele informatii gasite pe internet cum va arata viata lor. Doar ca fiecare gest pe care il fac in prezent le afecteaza viitorul, schimbandu-l, asa ca sunt obligati sa isi asume consecintele faptelor lor, fie ca vor sau nu.

2://Parerea mea:
La o citire superficiala, romanul pare doar o poveste draguta despre doi buni prieteni care se iubesc unul pe celalalt, desi nu o stiu sau le e teama s-o recunoasca. Totusi, micile incursiuni in viitor au rolul lor si, in realitate, cartea vorbeste despre asumarea consecintelor, dar si despre traitul in prezent, despre faptul ca uneori, trebuie pur si simplu sa te concentrezi la a te bucura de viata acum.

Cred ca de fapt, tema cartii e echilibrul: echilibrul dintre teama de viitor, fuga de trecut si bucuria simpla a prezentului. Pentru ca avem nevoie de toate in acelasi timp, avem nevoie sa ne amintim trecutul nu numai ca sa invatam din el, dar si pentru ca ne influenteaza in fiecare clipa, avem nevoie sa ne temem de viitor ca sa nu riscam aiurea, dar avem nevoie si sa ne bucuram de fiecare clipa, ca sa ne putem feri de regrete.

Josh si Emma invata si ei sa-si tina echilibrul pe franghia care e viata, sa nu ia decizii pripite, dar nici sa nu amane la infinit luarea unei hotarari, sa riste atunci cand e cazul si sa descopere nu doar lucrurile care conteaza cu adevarat in viata, dar si oamenii pe care merita sa-i tii aproape si acum, si peste 15 ani. Si pana la urma, poarta spre viitor ii invata multe despre prezent.

Va recomand cu mare drag Viitorul nostru si sper sa va placa la fel de mult ca mie! Spor la citit!

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-a placut romanul si ca, la fel ca si pe mine, te-a pus pe ganduri. Autorii au imbinat cu mult talent povestea celor doi adolescenti cu ideile importante pe care au vrut sa le transmita, iar acest lucru m-a facut sa citesc pe nerasuflate romanul, care s-a dovedit nu doar o lectura placuta, ci si o carte care te provoaca sa gandesti si sa analizezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa primesc aceasta carte de ziua mea. Descrierea cartii m-a atras din prima, iar recenzia ta ma face sa vreau sa o citesc chiar acum.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.