Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 4 noiembrie 2013

Nu e inca "de citit", da' o sa fie!

Cand am pornit rubrica De citit, mi-am promis mie doua lucruri: ca n-o sa scriu despre o carte inainte sa devina disponibila pentru precomanda pentru ca sincer nu vad de ce as lauda ceva ce inca nu poate fi macar "rezervat", cu atat mai putin citit si ca voi citi si recenza toate cartie pe care le-am recomandat (inca mai am vreo doua-trei cu care n-am facut asta, dar n-am uitat de ele) pentru ca daca am recomandat o carte, mi se pare ca as trisa daca nu as citi-o si daca n-as spune cum mi s-a parut.

Tocmai de aceea, acest articol nu face parte din rubrica "de citit". Seria despre care o sa bat campii nu e disponibila pentru precomanda. Nu e nici macar pusa pe site-ul editurii ca fiind "in pregatire". Nu am ca sursa decat cateva randuri de pe blogul coordonatorului colectiei. Dar mie imi ajunge ca sa-mi bazaie antenutele de fericire.

Ca sa n-o mai lungesc aiurea, priviti magia copy-paste:

" — Ajungem la miezul problemei. Să spunem lucrurilor pe nume: Terminus va fi un protectorat şi va plăti tribut.
— Nu este vorba despre tribut, ci despre taxe. Vă protejăm, iar pentru asta trebuie să plătiţi.


(Isaac Asimov – Fundația / în curînd la Paladin, în seria de autor Asimov)"

Deeeeci se reediteaza seria Fundatia. *dances a lame happy-dance*. Nu stiu cand o sa fie gata, nu stiu daca reediteza doar trilogia originala sau toata seria, nu stiu in ce ordine o sa le publice (cronologic dupa actiune sau in ordinea in care au fost scrise) si in momentul asta nici macar nu-mi pasa pentru ca sunt pur si simplu bucuroasa ca seria asta o sa ajunga din nou in librarii si biblioteci personale, ca o sa vad o noua editie pe rafturi.

Pentru mine, Asimov e un autor de suflet, eu il consider omul care le-a dat suflet robotilor in SF si este singurul autor care a reusit sa ma faca sa plang pentru ca mi se parea ca empatizez cu un robot. Si asa, un autor care te face sa plangi citind simboluri pe foi mi se pare de admirat, dar daca personajul se presupune ca nu are sentimente si totusi eu nu reuseam sa mai vad sa citesc pentru ca plangeam ca fraiera... Abia astept cartile astea, abia astept sa am un pretext sa le recitesc, abia astept sa scriu despre ele. Si vreau sa le multumesc si sa-i felicit pe cei de la Paladin pentru ca le publica. Abia astept sa apara!

7 comentarii:

  1. Hm pare destul de interesant desi eu nu stiu prea multe despre aceasta serie , sper sa aflu cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum o sa inceapa editura sa anunte chestii o sa va bat la cap cu coperti, descrieri, date de lansare etc :)

      Ștergere
    2. nu e cu suparare...nu ne bati la cap ne impartasesti vesti

      Ștergere
  2. Ufff...de cand tot zic ca ma apuc si eu de ea. :( DUNE ai citit? Mie personal, mi s-a parut genialaaaaa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit doar seria lui Frank Herbert si intr-adevar mi s-a parut geniala, in special primele 4 volume. Dupa Imparatul Zeu inca erau dragute, dar parca nu mai aveau acelasi farmec :)

      Ștergere
  3. Paladin va publica seriile integrale: Imperiul (3 volume), Fundatia (7 volume), Robotii (5 volume - poate 6, povestirile cu roboți vor apărea probabil în două volume). Pînă acum s-a publicat O piatră pe cer (Imperiul 1), Praf de stele (Imperiul 2) a plecat la tipar și mai avem gata traducerile la Curenții spațiului (Imperiul 3) și primele 3 volume din seria Fundația. Vă așteptăm la Gaudeamus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa apara Praf de stele pentru ca n-am reusit s-o gasesc pe la biblioteci si n-am avut ocazia s-o citesc pana acum. O sa vin la Gaudeamus negresit si sper sa vad cateva lansari Paladin in programul targului :)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.