Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 13 decembrie 2013

Nu mai e timp pentru... scrisori catre Fat-Frumos?

Conform calendarului, n-am mai scris nimic pe-aici de o saptamana. Ceea ce n-ar fi o mare tragedie, avand in vedere ca nu e prima data cand se intampla. Insa conform aceluiasi calendar, e deja jumatatea lunii decembrie. DECEMBRIE?! Am eu o problema sau pur si simplu timpul a trecut ingrozitor, infricosator de repede, ne-a zburat tuturor printre degete si l-am pierdut fara sa intelegem cum, unde sau de ce? Si, mai ales, fara vreo sansa de a-l recupera...

Asadar, din punctul meu de vedere, a trecut prea mult timp de cand n-am mai scris. Si prea mult timp de cand n-am mai citit ceva. Ba mai rau, a trecut mult prea mult timp de cand n-am mai simtit ca am energia necesara ca sa ma inham la un roman din care stiam ca va trebui sa ma intrerup de zeci de ori pentru ca mi se pare ca n-am mai avut de mult parte de minim 5-6 ore la rand ca sa pot citi ca lumea o carte... (tocmai de aia cred ca o sa ma reprofilez pe short-story-uri macar pana la vacanta)

In schimb, am ascultat multa muzica in ultimul timp. Fie pe drumul interminabil catre facultate cand imi era prea somn ca sa tin ochii deschisi suficient timp cat sa citesc ceva, fie in timp ce mai scriam cate o tema, fie in timp ce prindeam 10 minute in care pur si simplu ziceam stop. Si pentru ca nu sunt un om tocmai normal, nu pot sa pornesc mp3-ul pe shuffle si sa-l las sa cante, eu ma trezesc de dimineata ca mi s-a pus pata pe o meldoie si o las pe repeat. Si de la un timp, nici macar nu-mi mai dau seama daca din cauza asta, melodia aceea imi defineste starea de spirit in acea zi sau daca am fost destul de treaza dimineata ca sa-mi dau seama cum ma simt si sa aleg melodia in functie de asta.


Oricum, azi am fost mai speşăl decat de obicei si mi s-a pus pata pe doua melodii in loc de una. Asa, pentru ca pot. Prima nu ma mira, pentru ca descrie mult prea bine ceea ce simt:


A doua in schimb a fost un accident fericit... incercam sa dau mai tare si am apasat pe next. Si m-am trezit cu melodia asta pe care n-am mai ascultat-o de secole, uitasem chiar ca exista:


Bine, conform cunostintelor dobandite pentru BAC-ul la romana pe care inca incerc sa le uit, Fat-Frumos nu prea avea treaba cu Setila si ceilalti, care erau ai lui Harap-Alb, dar am trecut asta cu vederea. Si ca sa fiu speşăl pana la capat, am zile in care Vama (fie ea simpla sau veche) ma irita si zile in care mi se pare ca au pus in cuvinte senzatiile pe care le simteam, dar nu le puteam defini. Ei bine, astazi, cand am auzit versul: in fiecare seara mii se oameni fac aceleasi lucruri in acelasi timp in aceleasi case mici am hotarat ca e o zi buna pentru ascultat Vama :))

Mda, si acum ar trebui sa gasesc ceva inteligent care sa aiba legatura cu tot ce am scris si sa aiba rol de concluzie sau de final... nu gasesc nimic, poate doar sa reiau intrebarile legate de timpul care pare ca dispare pur si simplu... Mda, se pare ca momentele in care am o dorinta incomensurabila de a scrie, momentele in care stiu ce sa scriu si cele in care am timpul necesar ca sa scriu nu se suprapun, asa ca... Bye?

Disclaimer: acest articol a fost scris dupa o saptamana mult prea lunga precedata de niste luni mult prea lungi in care media orelor dormite zilnic a scazut de la 9-10, 12 in weekend la 6-7, 8 in zilele bune....

Un comentariu:

  1. inteleg ce vrei sa spui, si eu am cateva melodii pe repeat, unele de foarte mult timp, dar nu ma mai satur de ele si nici nu cred ca o sa ma satur vreodata
    prima melodie imi place, sunt fana Holograf
    a doua nu e tocmai pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.