Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 9 februarie 2014

Lansare: Jocul secretelor de Adina Speteanu

După cum am anunțat pe blog săptămâna trecută, pe data de 4 februarie, chiar de ziua Adinei, a avut loc lansarea romanului Jocul secretelor, volumul 2 al seriei Dincolo de moarte. De data asta, lansarea a avut loc la ceainăria La un ceai, un local cu un aer aparte, care, din punctul meu de vedere, te poartă în trecut, într-o perioadă în care în loc de un smartphone, lumea avea cărți în mână, iar lectura se savura în compania unei cești de ceai.


Deja cred că e clar că atmosfera de la această lansare mi-a plăcut puțin mai mult decât cea de la Gaudeamus pentru că a avut loc într-un cadru mai intim, mai destins. Adina a fost aceeași din totdeauna, naturală și deschisă, sinceră și gata să răspundă întrebărilor publicului, întrebări care, spre supriza mea, au fost mai multe decât de obicei. Poate și pentru că era vorba de un al doilea volum, așadar exista deja o poveste despre care se putea discuta/întreba. Și oamenii prezenți au fost, în mare parte, fani ai seriei sau ai Adinei, persoane familiarizate cu romanele ei, așa că a părut nu neapărat o lansare, ci o întâlnire la ceai între oameni carora le place același lucru.


[[ Sunt complet de acord cu ea, Andrei chiar e hot :) ]]

La final am primit cu toții șampanie, iar Adina a primit un tort cu câteva lumânări... mai speciale, pentru că se reaprindeau, așa că a trebuit să le stingă iar și iar. Și iar! Partea bună a fost că așa a avut ocazia să-și pună cel puțin 20 de dorințe, câți ani a împlinit :) Iar noi ne-am dorit cu toții să ne revedem la cât mai multe lansări ale noilor ei romane.

Cartea în sine e, din fericire pentru noi, aproape la fel de mare ca prima și deși câteva răspunsuri la întrebarile cu care am rămas la sfarșitul primului volum își vor găsi răspunsurile, sunt convinsă că vor apărea altele, care ne vor face să ne întoarcem la calendare și să ne apucăm din nou să numărăm zilele, orele și minutele până la următoarea lansare (deocamdată nu există o dată, însă planul e să apară tot anul acesta).

Așadar, dacă ați citit deja primul volum, nu cred că mai are sens să vă spun că nu-l puteți rata pe al doilea, însă dacă nu, atunci vă recomand seria pentru că exploatează miturile românești, este o serie în care vampirii și strigoii nu mai sunt super-eroii care salvează lumea - sau pe domnițele la ananghie - ci redevin creaturile damnate ale întunericului, iar Natalia nu mai e o papușică fără apărare care acceptă fără să clipească lumea supranaturală, ci un personaj puternic ce încearcă să facă față cât mai bine unei situații care ar putea aduce în pragul nebuniei pe oricine.

Cei de la Radio3Net „Florian Pittiș” au filmat lansarea și i-au luat un interviu Adinei la final. Vizionare plăcută:

2 comentarii:

  1. Ai prezentat foarte frumos! :D Sper să citesc şi eu cărţile Adinei. Pare o autoare promiţătoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut :) Și sper și eu să ii citești cărțile, chiar merită!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.