Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 5 aprilie 2015

Vrei să ajungi scriitor publicat?

Discutând despre prima ediție a Atelierului SF&F de scriere creativă, Michael Haulică a spus o chestie care mi-a dat de gândit: „Dintr-un atelier de creative writing ies la fel de mulți scriitori câți au intrat”. Adevărul e că nimeni nu te poate transforma în scriitor. Nimeni nu te poate învăța să ai talent sau inspirație. Totuși, dacă în adâncul tău, știi că ești scriitor, dacă semințele deja există, atunci un astfel de Atelier e ca îngrășământul de care ele au nevoie.

Nimeni nu te poate învăța să ai idei, dar scriitorii care vor avea rol de profesori te pot învăța cum să le dai o formă pe care cititorul s-o poată digera. Nimeni nu poate scrie în locul tău, însă poți afla de la invitați ce să faci cu textul, o dată ce l-ai scris. Și multe, multe altele.

Iar rezultatele se văd, și se văd imediat: în cadrul târgului Final Frontier 2015 am avut ocaia să ascult trei dintre participanții la atelier povestind despre cum acum sunt deja scriitori publicați în reviste precum Argos sau Galileo și o antologie cu textele cizelate în cadrul Atelierului este în lucru la editura Millennium.

Dacă simți că scriitorul din tine vrea să iasă la suprafață, atunci ai toate detaliile de care ai nevoie în comunicatul de presă:

În perioada 20 aprilie – 31 mai, Revista de Povestiri și Bookblog.ro te invită la ediția adoua a Atelierului de scriere creativă în SF & Fantasy. Atelierul este coordonat de scriitorii Oliviu Crâznic și Michael Haulică și îi are ca invitați pe Marian Coman și Sebastian A Corn.

Este pentru tine?
Dacă cochetezi cu scrisul, mai exact cu genurile SF & Fantasy, apar tot felul de lumi în capul tău și tu simți nevoi să le pui pe hârtie. Poate nu știi exact dacă ești pe drumul cel bun, sau poate pur și simplu ai vrea să te îndrume cineva cu experiență, să-ți spună până unde să mergi cu imaginația.

Cine vor fi maeștrii tăi?
I-am ales pe cei mai buni pentru a te îndruma în ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri și care sunt citate de câte ori se vorbește despre vârfurile SF-ului românesc: Oliviu Crâznic și Michael Haulică sunt cei care coordonează atelierul. Iar Marian Coman și Sebastian A Corn vor susține întâlniri tematice.

Beneficii?
Pe lângă toate cunoștintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta și feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie Sf & Fantasy la editura Millenium Books. În urma primei ediție a atelierului, care s-a terminat la final de noiembrie, trei povestiri au fost vândute de către tinerii scriitori revistei Argos, în baza unui contract în regim profesionist. Tot din prima ediție s-a născut și un cenaclu, Secția 14!.

Testimoniale
• Atelierul mi-a adus o nuvelă publicată (în curând) în Argos. Poate și în antologia lui Mike Haulică, anul ăsta. Mult mai mult interes și pentru literatura SF, și pentru literatura fantasy. Mai multe recomandări de lectură.
• Oameni cu care se poate vorbi despre scris, cu pasiune și respect reciproc. Sau, dacă suna prea formal, o gașcă mișto.


Cum te înscrii?
Trimite, până pe 10 aprilie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 2” și motivația participării la simina [at] revistadepovestiri.ro. Cursul se va ține într-un loc central din București, costă 600 de lei și cuprinde 12 întâlniri, câte două pe săptămână. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii, iar înainte de curs se plătește un avans (300 lei), când se strânge numărul minim de înscriși.

Mai multe detalii despre atelier la adresa revistadepovestiri/atelierSFF și Event pe Facebook

2 comentarii:

  1. Ideile sunt geniale,mai ales ca eu am o gramada de carti scrise in wattpad si as vrea sa public cateva.Am sa mai cer opinii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, opiniile altora sunt altă chestie care ajută extrem de mult, să primești feedback real pe ceea ce ai scris mi se pare priceless. Tocmai de asta cred că pentru un scriitor aflat la debut, cursurile de creative writing sunt un must și de asta susțin Atelierul SF&F, pentru că îi cunosc pe autorii consacrați care participă și știu că sunt oameni de la care chiar ai ce învăța. Succes în ceea ce vrei să faci!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.