Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 17 noiembrie 2011

Sfidarea, al doilea volum al seriei Jocurile Foamei de Suzanne Collins (Recenzie)

Cum poate o pasare sa-ti dea sentimentul de libertate? Cum poate un om sa semene cu o pasare? Cum ar fi daca intr-adevar Katniss ar fi vocea de mult pierduta a gaitelor-zeflemitoare?
Jocurile Foamei s-au incheiat cu victoria lui Katniss si a prietenului sau din Districul 12, Peeta, insa acest sfarsit nu este decat un nou inceput.
Apropierea cele de-a 75- a Editie a Jocurilor, anunta noi pericole ce-i au ca protagonisti din nou. Regulile se schimba, Districtele incet isi recapata personalitatile de mult sterse de Capitoliu, in momentul Turului Invingatorilor si vor sa-si arate adevarata putere. Si Katniss? Ea ce va face? Se va transforma in gaita-zeflemitoare care pare sa fie simbolul rebeliunii, sau se va sacrifica pentru viata familiei, a lui Gale si a lui Peeta?
O dilema, minciuni, secrete si o iubire ce pare a fi imposibila, sunt cuvintele in jurul carora graviteaza cel de-al doilea volum al seriei Jocurile Foamei de Suzanne Collins, serie aparuta la Editura Nemira.

13 comentarii:

  1. Foarte interesanta recenzie.Felicitari:*Inca nu am citit seria,insa vreau sa ma apuc de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apuca-te, chiar merita. Si eu auzisem de ea, dar incadrarea in seria "Nemira Junior" m-a facut sa ezit. Si totusi, cand m-am apucat...
    Am primit cu imprumut volumul 2 aseara, azi dimineata era gata.:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Povestea ia amploare, desi dupa primul volum care cel putin pe mine m-a lasat uimita in sensul cel mai bun, ma intreb daca poate deveni mai buna de atat? Cred ca da...abia astept sa citesc si acest volum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghiev Alexandra5 ianuarie 2012 la 19:23

    ummm,jocurile foamei?:-??,am auzit ca o sa fie si film anul asta:))

    RăspundețiȘtergere
  5. da o sa fie film:X..si abia astept sa-l vad..:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Filmul :x mai este mult pana in martie, dar cred ca va fi un film grozav.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vazut filmul? Cum e , merita? E mai bun sau mai prost decat cartea?

      Ștergere
    2. L-am vazut eu. E bun, singura problema e ca pasajele in care Katniss isi aminteste trecutul (adica moartea tatalui ei si momentul cand Peeta i-a dat painea) sunt realizate prost: daca nu ai citit cartea nu le inelegi. Insa in plus fata de carte prezinta culisele jocurilor in detaliu, ceea ce e un mare plus.
      Per total, mi-a placut la fel de mult ca si cartea, deci merita vazut :)

      Ștergere
  7. Recenzie superba, carte GENIALA! Cred ca o sa fie cea mai tare Saga din cate au existat! "Cea mai buna franciza a tuturor timpurilor" Suna bine? Stiu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Deabia astept sa ma vad acolo, in sala de cinema, cu pop-cornul in mana si cu ochii pe marele ecran pe care se desfasoara fenomenul: THE HUNGER GAMES! Era si mai frumos daca mai aparea un obiect: ochelarii 3D!

    RăspundețiȘtergere
  9. Avem în fata continuarea cărți Jocurile foamei, numita Sfidarea și asa cum ne așteptam, acțiunea ne tine în suspans. Katniss este amenințată cu moarte de către președintele tarii și devine o marioneta în mâinile lui pentru ai salva pe toți pe care ii iubește. Când trădarea e doar o modalitate de a-ți juca carte, ce vei face? Ajungi sa te alături forțelor ce opun rezistenta guvernului (singura posibilitate).

    RăspundețiȘtergere
  10. Din nou, o recenzie perfecta. Abia astept sa am si eu ocazia sa tin cartile in mana.

    RăspundețiȘtergere
  11. al doile volum a fost mai mult decat perfect :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.